Koninklijke Nederlandse Kennelclub "Cynophilia"
Koninklijke Nederlandse Kennelclub "Cynophilia"
Kintamani Bali Dog

Kintamani Bali Dog

Kintamani Bali Dog

Oorspronkelijk doel

Gezelschapshond.

Beknopte geschiedenis

De Kintamani Bali-hond is een populair huisdier in Indonesië. De oorsprong van het ras is het dorp Sukawana in het Kintamani-district van Bali. De Kintamani Bali Dog komt uit een vulkanisch en bosachtig berggebied. De herkomst van de Kintamani Bali Dog is tot op de dag van vandaag onbekend. In de oude geschriften van Lontar Bali (traditionele Balinese boeken) komt uit de Kuluk Gembrong sprake, waarvan wordt aangenomen dat het de stamvader is van de Kintamani Bali-hond. In 1985 vond er, in samenwerking met het Veterinair studieprogramma aan de universiteit van Udayana, op Bali de eerste hondententoonstelling plaats van de Kintamani-Bali fokkerijvereniging (Pantrab). De Kintamani Bali Dog is er een nationaal ras van de Republiek Indonesië en erg populair in het land. De Kintamani Bali Dog is overal wijdverbreid in Indonesië, als gezelschapshond.
De naam van het ras komt uit de regio, waar deze hond vandaan komt.

VroegerNu
Er is geen oude foto ter beschikking,
we houden ons aanbevolen.

Foto: FCI rasstandaard
Uiterlijk volgens rasstandaard (FCI-362)Oorspronkelijk doel in relatie tot het uiterlijk
Een goed uitgebalanceerde hond met een rechthoekige lichaamsbouw, een wigvormige hoofd, met matige stop, rechtop staande oren, sikkel staart, stokhaar met ondervacht, grof dekhaar van gemiddelde lengte en korter op het gezicht.

Huidig uiterlijk

Komt voor in de kleuren: wit, zwart, fawn, brindle.

Gedrag volgens rasstandaardOorspronkelijk doel in relatie met gedrag
Attent, intelligent, waakzaam, vriendelijk, loyaal en makkelijk te trainen.

Huidig gedrag

Gezondheid *1

Zoals bij ieder levend wezen komen er bij de hond ziektes voor, eer is geen rasvereniging van dit ras, waardoor er geen monitoring plaatvind van erfelijke ziektes en gebreken, het dient aanbeveling de fokdieren te controleren op HD, ED en ECVO oogonderzoek.

Overig / Aandachtspunten

Bron

  • Fédération Cynologique Internationale (FCI)
  • Graaf van Bylandt
  • Diverse kenners van het ras

*1 Deze opsomming is niet volledig. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar www.licg.nl waar alle voorkomende ziekten en erfelijke afwijkingen zijn opgenomen en kort beschreven. Het LICG is een onafhankelijke organisatie over het verantwoord kopen en houden van huisdieren.